Therapie Oss

Over mij

Alleenstaande moeder

Het was 1995. Ik woonde in voormalig Joegoslavië, samen met mijn dochtertje van 8 jaar. Ik dacht dat alleenstaande moeder zijn wel zo’n beetje het moeilijkste was dat er is.

Er leek altijd meer pijn te zijn

Toen werden we door omstandigheden gedwongen het land te verlaten. Ik vluchtte naar Nederland en verloor in korte tijd een broer aan de oorlog en mijn vader aan een gebroken hart om het verlies van zijn zoon. In de anderhalf jaar die mijn dochter en ik hier in een asielzoekercentrum zaten leerde ik dat er altijd meer pijn is, dat de vragen altijd dieper kunnen en de wanhoop altijd groter.

Pas toen ik hier mocht blijven, kreeg ik de kans een leven te maken, pas toen kon ik ook van binnen verder. Er waren afgronden en demonen, er was verdriet en er was woede. En ik had de diepe behoefte te begrijpen waar ik naartoe kon groeien… en hoe.

Voor mezelf

Ik ben therapeut geworden omdat ik hard aan de slag moest met mijzelf. Ik heb ook de paden buiten klassieke behandelingen bewandeld; die van spirituele groei, meditatie en stilte-retraites. Zodat mijn ziel niet enkel zou overleven, maar ik opnieuw betekenis en een zinvol leven kon opbouwen.

Ik kreeg de kan om te werken in de ICT en deze greep ik die met beide handen aan. Dat was noodzaak, meer dan affiniteit. Ik ben dankbaar dat ik die kans gekregen heb, want via dat werk kon ik uiteindelijk bij dit werk komen.

Voor jou

Het bestuderen van methodieken en het volgen van opleidingen en cursussen verschoof zo rond 2004 het accent van mijzelf naar anderen. Ik was gegroeid, had mijn werk zorgvuldig en met aandacht gedaan. De tijd was rijp voor de volgende stap. Ik kreeg mijn eerste cliënten.

Dit verleden geeft me een uniek perspectief als therapeut. In veel gevallen kan ik heel dicht bij de pijn, het verdriet en de onmacht van mijn cliënten komen. Ik weet waar je bent en hoe je een weg probeert te maken. Ik weet het van binnen uit.

Een heel eigen stijl

Ik denk dat ik altijd al anderen heb willen helpen. Nu zie ik als het meest vervullende wat ik met mijn leven kan doen. En ook buiten mijn werk draag ik graag mijn steentje bij aan het welzijn van anderen. In de tien jaar tussen die eerste cliënten en nu is er veel gebeurd.

Ik ben op een rustige manier in het vak gegroeid, heb een eigen stijl gevonden die me goed past en waar ik mensen echt mee kan helpen. Sinds 2012 ben ik voltijd werkzaam in mijn praktijk. Mijn eigen praktijk is de mooiste manier om in mijn inkomen te voorzien.

Altijd in beweging

Naast mijn werk geniet ik nog elke dag van mijn prachtige dochter en probeer ik mij blijvend te ontwikkelen. In mijn vak maar ook persoonlijk.

Contact

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Bel 0412-700504 gerust voor een afspraak of stuur een email naar Therapie Oss.