Prikkelbare Darm Syndroom bij Therapie Oss

Overklaarde buikklachten

Het heeft de naam prikkelbaredarmsyndroom (Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)) gekregen. Maar ik zeg liever ‘onverklaarde buikklachten’ .Je hebt al een tijd lang last van je buik en je darmen. Er hebben artsen naar gekeken, misschien ben je al een beetje door de medische mallemolen gegaan. Voeding, voedingssupplementen en medicijnen, er is van alles al geprobeerd, maar er is niets gevonden. Je hebt jouw klachten en daar moet je het mee doen.

Voor iedereen voelt het anders

Ik zeg liever onverklaarde buikklachten, omdat ze zo verschillend kunnen zijn. Bij de een gaat het allemaal te snel, bij de ander te langzaam. De een heeft een zeurderige pijn, de ander krampen. De een heeft obstipatie, de ander juist onhoudbare aandrang. Het moeilijke is vaak ook nog eens dat je klachten soms maanden weg kunnen zijn. Dan ineens heb je weer vreselijk last. Zonder aanwijzing. Zonder reden. Daarom is het ook zo moeilijk de klacht te duiden: het lijkt allemaal ‘zonder aanleiding’. Maar wij gaan het vinden.

Onbewuste bewust maken

Met lichaamsoefeningen, hypnose en thuiswerk leer je te ontspannen. Met sterke visualisatietechnieken krijg je grip op je symptomen. Je hebt grip op je innerlijk en kunt anders met stress omgaan.

Diepe controle en contact met jezelf

Eigenlijk leer je je darmen van binnenuit masseren door je te concentreren. Veel onderdelen van je lichaam kun je controleren. Je kunt je arm optillen. Je kunt knipogen. Je kunt je tong uitsteken. Allemaal op commando. Sommige onderdelen heb je minder direct onder controle. Je kunt niet ineens stoppen met je hart te laten kloppen, niet ademhalen, of op commando gaan spijsverteren.

Hoewel… je kunt natuurlijk wél je adem inhouden, en je kunt wél je hartritme vertragen door je te concentreren. Je hebt nooit geleerd die onbewuste processen te controleren. Maar je kunt het wel. Je kunt, door je te concentreren en te ontspannen bepaalde processen beïnvloeden.

Zelf-hypnose geeft je focus

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je bent druk met iets bezig en ineens schrik je op van iemand die vlak bij je staat. Een beetje verbolgen vraag je waarom diegene je zo laat schrikken. Blijkt dat hij of zij al een paar minuten tegen je aan stond te praten… Je hebt het niet gezien, niet gehoord. Dat heb je namelijk uitgezet.

Je doet het de hele dag: hypnose is jouw filter op de wereld om je heen. Je maakt eigenlijk veel te weinig bewust gebruik van deze bijzondere kracht. In de behandeling leer je wat je al kunt ook bewust te gebruiken en te ontwikkelen. Je leert die concentratie te richten op je innerlijk, op de onbewuste processen.

Hypnotherapie werkt en wordt deels vergoed

In 80 tot 90% van de gevallen worden de klachten minder. Dat is een mooi resultaat. De behandeling wordt vergoed door de meeste verzekeringen, je hebt daarvoor wel een verwijzing van de huisarts nodig. Bijkomend voordeel van een behandeling met hypnose is dat er geen bijwerkingen zijn.

Neem contact met mij op

Wil je weten wat ik voor jou kan doen? Bel voor een afspraak naar 0412-700504 of vul het contactformulier in naar Therapie Oss.