Therapie in Oss met therapeut Aerjen

Vind je zelfhelend vermogen

Je kunt het zelf. Je weet alleen even niet hoe of je bent het uitzicht op jezelf verloren. Ik help jou jezelf te ontmoeten zodat je ook herontdekt hoe jij jezelf kunt helpen. Dat doen we op basis van gelijkwaardigheid.

In beweging

Het is belangrijk dat we je vragen en klachten bekijken in het grotere geheel van jou. Het isoleren van één probleem frustreert dat ene probleem eigenlijk alleen maar en geeft je een te eenzijdige blik op jezelf en je leven. We houden het daarom bewust open.

In de eerste afspraak zet je je doelen uit, wat je verlangens zijn en wat je graag anders ziet. We besteden elke keer dat we samen zijn tijd aan de voortgang, het is belangrijk dat je in beweging bent, dat je merkt dat er iets met je gebeurt.

Het moment in de behandelkamer

Je zult merken dat de behandelkamer een bijzondere plek is. Dat je je er op je gemak voelt, dat je dieper kunt gaan dan je dacht, kwetsbaarder, kleiner, echter. Dat je alle lawaai en drukte buiten kunt laten en in stilte jezelf helemaal vindt.

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een relatief nieuwe methode die vooral bij posttraumatische-stress-klachten erg effectief blijkt. Ik pas het toe ook toe bij andere vraagstukken en klachten zoals: angsten, stress, schaamte, schuldgevoel, depressie, seksuele problemen, slecht zelfbeeld, paniek, slaapproblemen, relatieproblemen, onverklaarbare lichamelijke klachten, fobieën en rouwverwerking.

Het fundament van de behandeling ligt in oogbeweging. Je haalt je een bepaalde gebeurtenis voor de geest terwijl je met je ogen een bewegend object van links naar rechts en weer terug volgt. Dat brengt een ongefilterde stroom van gedachten, beelden, emoties en lichamelijke sensaties op gang.

We werken in sets; na elke set ga je de verandering na die je bij jezelf merkt. In de meeste gevallen is EMDR één sessie nodig, om je ontwikkeling ‘open te breken’.

Hypnotherapie

Je leert onder hypnose je eigen interne hulpbronnen te mobiliseren. In hypnose kun je de vaak beperkende gedachten, vooroordelen en verwachtingen loslaten en zelfs leren te veranderen. Ook kan hypnotherapie je helpen soms onbewuste klachten te duiden.

Bijna iedereen is goed in het negeren van klachten of symptomen – ‘stel je niet aan,’ ‘even flink zijn’ en ‘kiezen op elkaar en door’. Vaak gaat dat goed, maar soms sluimeren die onverwerkte momenten door en kunnen de kop opsteken in een hele serie vagere en moeilijk te duiden klachten.

Contact

Wil je meer weten over therapie in Oss? Bel gerust voor een afspraak of stuur een email naar mijn praktijk Therapie Oss ter attentie van Aerjen.